Töitä, kesälomaa ja festareita

En ole pitkään aikaan päivittänyt blogiani ja pakko myöntää että olen myös potenut huonoa omatuntoa siitä. Ajatuksissani on ollut kirjoittaa useastikin, mutta en vain ole löytänyt siihen aikaa tai energiaa. Aloitan työt heti kuudelta aamulla ja lopettelen joskus neljän tai viiden aikaan. Siihen päälle sitten ruokailut, sen valmistaminen, asioiden hoitaminen ja päivä onkin jo täynnä. Aikaa saisi varmasti järjestettyä, energiaa ei. Tässä hetkessä olen päättänyt hyväksyä asian ja olen myös hyväksynyt etten ole saanut itseäni urheilemaankaan yhtä paljon. Ajattelen että totuttelen tähän uuteen rytmiin ensin rauhassa ja alan sitten yksi kerrallaan lisäämään sinne muita asioita. Fakta kuitenkin on että nautin äärimmäisen paljon työstä tällä hetkellä ja vaikka kello soi aamulla todella aikaisin, herään innoissani ja en halua enää jäädä nukkumaan. Se on tunne jota minulla ei ole ollut vuosiin ja josta otan nyt kaiken ilon irti. 

Oletin että nimenomaan aamuheräämiset olisivat olleet kaikkein vaikeimpia, koska olen aiemmin tottunut 9-17 työrytmiin. Silloin kello oli herättämässä vasta kahdeksalta ja olin silti väsynyt. Nyt kello soi 5.20 ja en ole yhtään sen väsyneempi, oikeastaan olen täynnä energiaa ja pirteä. Tottakai merkitystä on myös sillä etten valvo enää niin myöhään kuin aiemmin, en käy enää työn jälkeen kaljalla ja pidän muutenkin parempaa huolta itsestäni. Nautin enemmän arjesta. Nautin kotona olemisesta, ruuanlaitosta, kaupassa käymisestä ja ajan viettämisestä Tiinan kanssa. Elämä on rauhallisempaa kuin aiemmin. Nautin ennen kaikkea myös työstäni, jonka takia myös haluan mennä illalla ajoissa nukkumaan ja jonka takia haluan olla virkeä töissä. Olen nyt itselleni täysin uudella alalla, jonka takia joka päivä on täynnä uuden oppimista. Jos haluaa oppia on pakko olla hereillä ja pystyä keskittymään, mutta myös ymmärtää että jatkuva uuden oppiminen rasittaa enemmän. Siinä varmasti lisää syitä miksi en ole jaksanut yhtä paljon urheilla ja kirjoittaa kuin aiemmin. Keho tarvitsee enemmän lepoa jotta se voi oppia ja se alkaa myös muutenkin olla jo aika vanha ja kulunut. 

Tänään on kuitenkin tämän kesän ainoa kesälomapäivä ja kehon pitää jaksaa valvoa! Tarvitsin yhden päivän lomaa, koska tänään alkavat Tikkurila Festivaalit. Ne ovat meidän kesän ainoat festarit ja tänäkin vuonna ostimme liput ennen kuin yhtään artistia oli julkistettu. Tämä on meidän juttumme ja pidämme sitä perinteenä. Tämä on se kerta kun pääsee helposti festareille, kuitenkin kotiin nukkumaan ja näillä festareilla on aina paljon kavereita. Tänä vuonna pidämme etkot meillä ja skumppaa on enemmän kuin tarpeeksi. Brunssitellaan, juodaan skumppaa ja juhlitaan. Jossain vaiheessa sitten mennään festareille ja fiilistellään siellä lisää. Sää näyttää nyt sateiselta, mutta onneksi ilma on lämmin ja anniskelualueella sateensuojat. Emme mene eturiviin juhlimaan, vaan pysymme turvallisesti anniskelualueella ja nautimme siellä musiikista. Se on meidän tapamme ja pidämme siitä kiinni.

Nyt kun vyölaukku on muotia, on aika kaivaa vanha kuvani ensimmäisiltä Tikkurila Festivaaleilta, jolloin olin aikaani edellä. 

Mallorca -laukku iskee taas tänä vuonna festareille, tällä kertaa oikeassa ajan hetkessä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s