Olen naimisissa ja haluan olla

Hyvää hääpäivää meille!

Olen ollut nyt tasan kaksi vuotta naimisissa ja olemme myös tunteneet tasan kaksi vuotta. Olen myös aiemmin ollut parisuhteissa, mutta yksikään niistä ei ollut näin pitkä. Uusi ennätys on siis saavutettu ja kaikki tästä eteenpäin on uutta ja vaatii totuttelua.

Avioliitto on parisuhde, mutta parisuhde ei ole avioliitto. Mitä eroa näissä kahdessa sitten on? Parisuhde vaatii sitoutumista, mutta avioliitto on omassa mielessäni huomattavasti isompi sitoumus. Minulle se tarkoittaa elämän mittaista matkaa ja sitoutumista loppuelämäksi. Sitoutumista toisen muuttumiseen, sitoutumista toisen rakastamiseen ja sitoutumista meihin. Me molemmat muutumme koko ajan ja aina rakastaminen ei ole helppoa. Elämä ei ole helppoa. Tulee hyviä ja huonoja hetkiä, mutta niissä täytyy pysyä mukana. Niissä hetkissä ei voi lähteä pois. Jos olisin parisuhteessa, ajattelisin kevyemmin asioista. En olisi yhtä sitoutunut kuin nyt olen. Tiedän että erimielisyydet täytyy selvittää, ne täytyy kohdata ja ratkaista. Kun tulee riita, siitä täytyy keskustella. Kun itse haluaisi vain kiukutella ja laittaa kaiken syyn toisen niskaan, on nieltävä ylpeytensä ja katsottava tilannetta objektiivisemmin ja kauempaa. On pureuduttava itseensä, tutkia omat reaktionsa ja löytää niille syyt. Usein kyse on vain kommunikaation ja ymmärryksen puutteesta. Toinen sana tarkoittaa toiselle eri asiaa. Toinen osoittaa huomionsa eri tavalla. Omia huolia ja murheita ei ole puettu sanoiksi.

En nauti riitatilanteista ja kun minä kutsun jotain tilannetta riidaksi, on se Tiinalle keskustelu. Nämä tilanteet ovat minulle henkisesti raskaita ja väsyttäviä, mutta tekevät erittäin hyvää. Aina kun keskustelemme asioista, huomaan että helpotukseni on sen jälkeen on aivan valtava. Tunnen itsessäni vapautuneisuutta, tunnen toisen paremmin ja rakkaus tuntuu syleilevältä. Rakkaus syvenee ja vaikka emme ole kaikesta samaa mieltä, ymmärrämme toista paremmin. Ymmärrän itseäni paremmin.

Olen kiitollinen että löysin kumppanin joka haluaa olla kanssani ja joka on kanssani sitoutunut meihin. En ole helppo ihminen ja en ole kärsivällinen, oikeastaan aivan päinvastoin. Muutun paljon jatkuvasti ja perässäni on vaikea pysyä. Tarjoan silti paljon hyvää ja kanssani ei varmasti ole tylsää. En kuitenkaan olisi arvannut että minulta löytyy niin paljon tavaraa menneisyydestä, joka vaatii käsittelyä. Niiden käsittely on aika ajoin raskasta, mutta olen sitoutunut käsittelemään ne, me molemmat olemme. Teen kaikkeni jotta me olemme yhdessä ja teen kaikkeni jotta meillä molemmilla on hyvä olla. Se vaatii että tunnen itseni ja menneisyyteni, enkä pysty siihen yksin. Onneksi minun ei tarvitsekaan. Olemme molemmat sitoutuneet tähän ja meistä kumpikaan ei ole lähdössä mihinkään.

Olen naimisissa ja tämä on se puoliso jonka kanssa haluan olla, jonka kanssa haluan muuttua. Haluan joka päivä tutustua uudestaan tähän ihmiseen ja oppia hänestä lisää. Hän on elämäni ja hänen kanssaan tunnen oloni kokonaiseksi. Haluan olla tässä ja haluan myös tehdä sen. Avioliitossa olemme tässä, toisillemme, lopun elämäämme. Haluan olla ja ymmärrän että se ei ole helppoa, sen tarvitse olla helppoa, eikä olisi hauskaa jos se olisi helppoa. Opimme toisistamme joka päivä jotain uutta ja tärkeintä on että haluamme oppia. Meissä on paljon samaa ja meissä on paljon eroavaisuuksia, molempia tarvitaan ja molemmat myös ärsyttävät välillä.

Olen naimisissa ja haluan olla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s