Haluan olla paras, hyvä ei riitä

Itsensä tunteminen on jatkuva prosessi, jossa ei ikinä tule valmiiksi. En ole sama ihminen kuin vuosi sitten, en sama ihminen kuin viikko sitten tai sama ihminen kuin eilen. Olen jatkuvassa muutoksessa. Kaikki mitä tapahtuu muuttaa minua ja usein en edes huomaa muutosta kuin vasta paljon myöhemmin.

Olen tehnyt paljon itsetutkiskelua ja teen sitä jatkuvasti. En pysty muuttamaan ajatuksiani hetkessä ja vaikka haluan toimia tietyssä tilanteessa tietyllä tavalla, huomaan jälkeenpäin etten kuitenkaan ole näin tehnyt. Tämän tiedostaminen on onneksi ensimmäinen askel eteenpäin ja mitä lähempänä tapahtumahetkeä sen tiedostan, sitä lähempänä olen tavoitetilaa. Huomaan että tunnen huonoa omatuntoa mitä kummallisimmista asioista. Milloin se on pitkä aika kun olen ollut kavereihini yhteydessä, milloin se on suhtautuminen negatiiviseen uutiseen tai epäonnistumiseen.

En hyväksy itseltäni epäonnistumista, missään tilanteessa. Haluan olla kaikessa hyvä, haluan menestyä ja suhtaudun samalla tavalla myös kirjoittamiseen. En halua julkaista keskeneräistä kirjoitusta, tai edes harjoittelevaa kirjoittamista. Uskon että minun täytyy pitää yllä jotain täydellisyyden julkisivua. Niin kotona, töissä kuin harrastuksissa. Täydellisyyden tavoittelemisessa ei sinänsä olekaan mitään pahaa, mutta minulla se haittaa jo elämää. En helposti kokeile mitään uutta, koska haluan osata sen heti hyvin. Voi varmaan arvata että kaikkea en voi osata, enkä etenkään voi osata niitä heti.

En uskalla kertoa mielipiteitäni vapaasti, etenkään jos ne eroavat muiden mielipiteistä. En halua että minut osoitetaan olevan väärässä tai että en tiedä jotain. Mitä väliä sillä olisi jos olen väärässä jostain? Enkö voi vain sanoa että – “kappas, enpä tiennytkään tuota. Kerro lisää.” Näin oppisin enemmän ja joka hetkessä. Etenkin kun haluan oppia ja itseni kehittäminen on minulle tärkeää. Tahdon olla utelias elämää kohtaan, tahdon ottaa selvää asioista ja tahdon että ajatukseni haastetaan. Tai ainakin tahdoin ennen, nyt tuntuu että olen sen osan itsestäni unohtanut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s