Mitä tapahtuu kahvilassa, ei jää kahvilaan

Ilmapiiri kahvilassa on paikallaan polkeva. Ihmiset katselevat ympärilleen hermostuneesti ja puheensorina täyttää tilan. Pöydässä äiti syöttää lastaan ja vilkuilee välillä minuun. Toisessa pöydässä on meneillään kokous, jossa keskustellaan kiivaasti käsillä. Ihmiset ovat kummallisia ja erikoisia, mutta heitä on mukava tarkkailla. Kahvilassa on joku toinenkin läppärinsä kanssa, mutta tänään meitä ei ole kuin kaksi. Yleensä kahvilan täyttää läppäreiden näppäimien naputtelu, mutta tänään ne ovat harvassa. Haluaisin opetella kuvaamaan tarkemmin ilmapiiriä, koska uskon että se on mitä hyvät kirjoittajat tekevät. Minä en kuitenkaan osaa niin tehdä, joten osaanko kirjoittaa tarpeeksi hyvin? Voinko kirjoittaa ajatuksiani, vaikka en saa kuvailla ilmapiiriä tai tunnelmaa?

Tunsin hämmentävän tunteen sisälläni. Vessahätä. Haluan kirjoittaa ja kahvikin on kesken, mutta tunnen suurta painetta ja tarvetta lähteä vessaan. Huomaan että lastaan syöttävä äiti katsoi minua taas. Huomaako hän minun hätäni? Entä jos tuhautin vahingossa ja vastamelukuulokkeeni poistivat tämän äänen minulta? Olen silti aivan rauhallinen, sillä hätääntyminen on syyllisyyden merkki. En haista mitään erikoista, mutta sekin on välillä aivan normaalia. Joskus voi tulla ääniä ilman hajuja, kuten joskus voi tulla hajuja ilman ääniä. Tunnen paineen kasvavan ja vaikka tahtoisin jatkaa kirjoittamista, en pysty enää siihen keskittymään. Minun on pakko jättää kahvi puoliväliin ja poistua kahvilasta. Tässä kahvilassa ei ole omaa vessaa ja koska olen yksin liikkeellä, en voisi muutenkaan jättää tavaroitani tähän. Monet kirjailijat sanovat kirjoittavansa paljon kahviloissa. Onko tämä jälleen yksi merkki siitä etten ole hyvä kirjoittaja, koska en hallitse suoleni toimintaa tarpeeksi hyvin?  Nyt ajatukseni ovat jo täysin poissa kirjoittamisesta, joten on aika poistua. Laitan nopeasti mutta rauhallisesti läppärini laukkuun. Pyörittelen kuulokkeen johdon siististi rullalle ja pakkaan ne myös. Nyt on jo kiire, mutta en kehtaa näyttää sitä. Onneksi tässä kauppakeskuksessa vessa on lähellä ja se pidetään siistinä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s