Pleikkari tulille ja pierut perään

Luin blogipostauksen jossa käytiin läpi parisuhteissa omien asioiden tekemistä. Kirjoittajan mukaan pitää voida tehdä itselleen tärkeitä asioita kotona ja parisuhteessa, muulloinkin kuin yksin. Olen täysin samaa mieltä ja haluaisin myös näin tehdä. Teen joitain asioita joita haluan tehdä, mutta en varmasti tarpeeksi. Kun saan omaa aikaa, siitä pitää ottaa kaikki ilo irti. Pleikkari tulille, omat sarjat pitää katsoa nauhalta ja makaan piereskellen sohvalla. Voisin varmasti tehdä näitä asioita myös toisen läsnäollessa, mutta en syystä tai toisesta osaa. Saan kyllä laittaa pleikkarin tulille ja pelata, se on selvää. En vain osaa. Mielessäni pyörii silloin koko ajan että onkohan tämä tylsää aikaa toiselle ja miten hänellä menee.

Katson aina mahdollisuuksien mukaan Saksan jalkapallopelit, mutta viimeksi kun ne tulivat telkkarista en osannut niihin keskittyä. Aloimme kotona katsomaan pelejä, mutta tiedostin että sitä oli toisen mielestä tylsä katsoa. Tein siis oletuksen. Katsoimme hetken ja sitten teimme jotain muuta. Minun aloitteestani. Sanoin että ei tätä tarvitse katsoa, se oli tylsää. Se oli tylsää minun mielestäni, koska koin että se on tylsää toiselle. Sama pätee moneen muuhunkin minulle mieluisaan. En osaa edes ehdottaa niitä, koska ennakoin että toinen ei viihdy. En ehdota, en tee ja niin on vain ollut. Tästä seuraa myös että toinen ei tunne minua, tai sellainen tunne siitä tulee. Hän ei tiedä mistä pidän, koska teen jatkuvasti vain hänelle tärkeitä asioita ja niitä asioita mitä teemme mielellämme yhdessä. Kun olen sitten yksin, teen jotain muuta. En tiedä miksi. En pysty uppoutumaan omiin juttuihini, en vaikka tiedän että saan niin tehdä.

Halusin viikonloppuna maata sohvalla ja katsoa telkkaria, mutta podin huonoa omatuntoa kun toinen laittoi ruokaa keittiössä. Molemmat teimme sitä mitä halusimme, mutta minulla oli siitä huono omatunto. Mitä ihmettä? Miksi en voi vain nauttia siitä mitä teen ja luottaa että kaikki on hyvin? Ensikuulemalta nämä ovat helppoja asioita. Kerro mitä haluat tehdä ja keskustelkaa niistä. Sitten voitte molemmat tehdä mitä haluatte ja kaikki ovat tyytyväisiä. Entä jos se ei olekaan näin helppoa? Minulle se ei ainakaan ole. En osaa, vaikka haluaisinkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s