Hyviä valintoja vai sattumaa?

Kun elämässä tulee eteen valintoja, on oma prosessini niiden ratkaisemiseksi raskas. Mietin pitkään ja monista eri lähtökohdista, kerään tietoa, analysoin sitä ja silti teen aina silloin tällöin vääriä valintoja.

Nyt olen taas sellaisen valinnan edessä ja ajatukseni ovat sekaisin. Mitä väliä on pitkällä prosessilla ja mietinnällä, kun usein sattuma ohjaa kuitenkin elämän suunnan? Kun katson elämääni taaksepäin, voin hyvin kuvitella miten erilaisessa paikassa olisin jos olisin tehnyt erilaisia valintoja. Mielestäni tähän saakka ne ovat kaikki olleet pääsääntöisesti hyviä ja opettavaisia, mutta olenko vain valinnut oikein, vai onko minulla vain käynyt tuuri? Osa hyvistä asioista ei ole valintoja ollenkaan, vaan ne ovat vain tapahtumia joista on seurannut hyvää. Kun sain lähteä YT-neuvotteluiden seurauksena, se oli kova pala siihen hetkeen ja opetti nöyryyttä. Opin myös ettei ura voi olla ihmiselle kaikki kaikessa. Olin siihen aikaan myös hyvin erilainen ihmisenä ja se ihminen ei olisi ikinä voinut olla kestävässä ja hyvässä parisuhteessa. Olin siis toisinsanoen ylimielinen ja itseäni täynnä. Anteeksi siis siitä ja onneksi olen sen jälkeen kuitenkin herännyt todellisuuteen. Samankaltaisia tarinoita on elämässäni enemmänkin, jolloin usein pahan kautta on tullut hyvää. Olisiko tässä siis tarinan opetus? Pitäisi elää päivä kerrallaan ja luottaa että kaikki kääntyy lopulta hyväksi. Onko siis valinnoilla mitään väliä, vai pitäisikö vain luottaa intuitioon ja onneen?

En vielä ole tullut tämänkään tekstin perusteella ratkaisuun, joten pysyn siis aiemmin hyväksi havaitsemallani polulla. Pyrin tekemään mahdollisimman kattavan taustatyön ja teen sen pohjalta parhaan mahdollisen arvauksen. Samalla täytyy myös tehdä päätös elää ratkaisunsa kanssa, eikä murehtia “mitä jos”….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s