Ammattilaisia ei ole työttömänä

Luin hetki sitten Linkedinistä status-päivityksen, jossa kerrottiin että “IT-ammattilaisia ei löydy työpaikkailmoituksilla, vaan ainoastaan suorahaulla, koska ammattilaiset eivät ole vapaana.” Melkoisen mahtipontinen olettamus ja haluan saada jotain konkretiaa, ennen kuin tämän hyväksyn. Onko oikeasti niin että kaikki ammattilaiset ovat töissä, eikä heitä ole ollenkaan vapaana? Ei se niin voi olla, ihan pelkästään jo todennäköisyyksienkin takia. Ajattelen itse että tässä on pari eri vaihtoehtoa, jotka selittävät tämmöisen lausahduksen.

  1. Osaajat jotka ovat vapaana, eivät löydä näitä työpaikkoja, koska rekrykonsultit soittelevat/headhunttaavat suoraan muilta yrityksiltä, eivätkä julkaise ilmoituksia julkisesti.
  2. Tämä kyseinen henkilö haluaa myydä omaa suorahakupalveluaan.
  3. Vapaana olevat osaajat eivät välttämättä osaa kertoa osaamisestaan tai eivät itseasiassa osaa työnhakuakaan

Mikä ikinä se syy onkaan, en millään voi uskoa että koko siinä isossa työttömien poolissa ei olisi isoja määriä rautaisia osaajia! Uskon tämän väitteen vasta kun saan jotain dataa sen tueksi, muuten se menee siihen tavalliseen oletus- ja mutukategoriaan.

Vai voiko kyseessä olla klassinen tapaus työttömien pahasta karmasta? Olen itse huomannut että niin outoa kuin se onkin, en työttömänä ole minkään arvoinen. Voin jutella eri ihmisten kanssa niitä näitä ja varmasti omalla tavallaan ihmiset myös yrittävät auttaa. Kuitenkin vasta kun päivitin työpaikan itselleni linkediniin, alkoi yhteydenottoja tulla. Vaikka olen itse ollut työttömänä, huomaan itsessäni samoja oireita. Pidän töissä olevia jotenkin paremmassa asemassa, vaikka todellisuudessa niin ei ole. Jokaisen elämä voi kääntyä ylösalaisin syystä tai toisesta, eikä se tee kenestäkään huonompaa tai parempaa. Kun itse olen joskus palkkaamassa ihmistä tai olen rekryprosessissa mukana, lupaan tehdä kaikkeni jotta haastattelen kaikki työttömät ja annan heille samat mahdollisuudet kuin muillekin. Kaikki me olemme ihmisiä ja arvoa tai osaamista ei mitata tittelillä tai työpaikalla.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s