Olenko negatiivinen vai vaativa?

Aloitin viikkoja sitten tämän blogipostauksen kirjoittamisen, mutta en silloin halunnut sitä kuitenkaan julkaista tai edes kirjoittaa loppuun. Olin silloin koulutuksessa oppimassa ja mieleni oli turhautunut ja ärsyyntynyt, enkä ollut varma onko minussa vai kouluttajassa vika. Nyt kun istun muutaman viikon päästä toisessa koulutuksessa ja en tunne samoin, uskon että olin ärsyyntynyt aivan syystä. Näin kirjoitin aiemmin:

Istun juuri nyt koulutuksessa ja olen ärsyyntynyt. En ole samaa mieltä kouluttajan mielipiteistä ja ne ovat koko ajan myös mielipiteitä, eli väitteiden taustalle ei esitetä mitään faktaa. Se mikä tässä kaikessa mietityttää että olenko jotenkin varautunut ja negatiivinen tässä tilanteessa, vai onko nyt vain kyseessä huono koulutus? Ajattelen että haluan olla positiivinen ja avoin, mutta taidan olla myös samalla hyvin vaativa. Tahdon saada kuulla siitä aiheesta josta koulutus pidetään, en mitään yleistyksiä ja omia mielipiteitä, koska niitä voin tarjota itsekin.

Tämä kyseinen koulutus oli kuukausi sitten. Nyt kun olen sitä aina välillä ajatellut, olen huomannut että ärsyyntymisessäni ei ollut mitään väärää. On mielestäni hyväksyttävää vaatia hyvää koulutusta ja asiasisältöä. Maailmassa riittää mutu-tietoa ja sekin on välillä tarpeen, ei mielestäni vain koulutuksessa.

Tästä kun hypätään tähän päivään, huomaa muutoksen. Nyt tuntuu siltä että kouluttaja on kartalla tekemisestään ja kertoo olennaisia asioita. Painotan tässä että nämä ovat siis olennaisia asioita minulle, muista en voi tietää. Haluaisin olla kärsivällisempi ja jotenkin avoimempi kaikenlaisia asioita ja ihmisiä kohtaan, mutta silti huomaan että luon nopeasti mielikuvia ja se vaikuttaa omaan tekemiseen ja mieleen. Toivon että jonain päivänä pystyisin katsomaan maailmaa taas lapsen silmin, jolloin kaikki on avointa ja täynnä ihmettelemistä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s