Uskallatko olla oma itsesi?

Olipas hämmentävä keskustelu vaimoni kanssa. Hän oli katsonut uusintana ensitreffejä alttarilla ja huomannut että olin rehellinen ja oma itseni kun kerroin itsestäni kameralle, mutta etäinen ja myyvä kun olin haastattelussa asiantuntijan kanssa.

Hän oli täysin oikeassa!

Katsoimme ohjelman läpi ja kävimme läpi käyttäytymistäni ja näin heti mitä Tiina tarkoitti! Olin ihan oikeasti erilainen. Omaksuin jonkin tavan työelämästä ja olin hyvin asiallinen(joskin rehellinen) ja maneerini olivat myös sen mukaisia. Oli äärimmäisen hämmentävä katsoa itseään ja huomata että “mitä hittoa!” olen oikeasti erilainen erilaisissa tilanteissa. Huomasin myös henkilöhaastatteluissa Tiinan pointit. Olin rento, kerroin itsestäni avoimesti ja samaan aikaan hymyilin ja nauroin. Asiantuntijan kanssa en ollut samanlainen. Olin etäinen ja kasvoillani ei ollut mitään tunteita. Todella hämmentävää!

Luen juuri kirjaa jossa käydään tätä asiaa läpi. Kirja on Mark Mansonin, The Subtle Art of Not Giving a F*ck. Loistava kirja ja siinä ollaan oikeiden asioiden äärellä. Jokainen vastaa omista tunteistaan ja kaikesta ei pidä välittää. Kirjassa käydään myös läpi tätä rehellisyyttä ja myös mikä on itselleen tärkeää. Huomasin että minulle on tärkeää rehellisyys. Olen hyvä tietyissä asioissa, mutta olen myös huono muissa. Tämä on varmasti meillä kaikilla arkipäivää, mutta kuka uskaltaa myötää omia heikkouksiaan? MINÄ! Aloitan sen nyt! Kun tapaamme, olen rehellinen, olen avoin ja olen haavoittuvainen. Aivan kuten kaikki muutkin. Tahdon olla, haluan olla ja olen!

Kotona lempinimeni on pönttö-homekorva. Se tulee nimenomaan siitä että unohdan paljon asioita. En mitään tärkeää, mutta ne pienet, ei niin tärkeät asiat. Kuten esimerkiksi mitä teemme viikonloppuna tai että olen menossa kaverille sinä tai sinä päivänä. Hyväksyn tämän ja olen tällainen.

Millainen sinä olet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s