Kuka minä olen — Osa 2 — DISC

Osallistuin osana edellistä tutkintoani DISC -analyysiin ja vaikka omaan kaksijakoiset ajatukset näistä persoonallisuustesteistä, on se silti mielestäni hauska asia jakaa, koska se korreloi aika hyvin myös omaa näkemystäni itsestäni.

DISC on kansainvälisesti validoitu profilointitapa ja siinä tehdään monivalinta-testi, jonka perusteella luodaan henkilöprofiili. Profiilien perusteella tarjotaan sitten personoitu kuvaus kullekin tyylille tyypillisestä käyttäytymisestä. Netistä löytyy tarkempaa tietoa kiinnostuneille, tässä on kuitenkin oma profiilini.

 

Screen Shot 2017-06-07 at 13.57.21.png

DISC tulee sanoista Dominance, Influence, Conscientiousness ja Steadiness. Olen siis DISC -analyysin mukaan dominoiva sekä vaikuttava ja klassinen profiilini on lähimpänä results oriented profiilia. Kuulostaa toistaiseksi itseltäni, joskin näinä vuosina tämän testin jälkeen on tuo dominoiva puoli rauhoittunut. Tämän testin aikaan olin aika erilaisessa elämäntilanteessa ja työurallani äärimmäisen raastavassa ympäristössä, joka mielestäni vaikutti aika paljon tähän hyvin tuloshakuiseen profiiliin.

Seuraavassa taulukossa värit kuvaavat vahvimpia ominaisuuksia vastauksieni pohjalta ja ovat hyvin linjassa vieläkin.

Screen Shot 2017-06-07 at 13.36.49

Kuten ensimmäinen sarake sanoo, olen suora, vaativa ja uskalias. Vaadin itseltäni enemmän kuin kukaan muu ja tästä kuulen myös kotona kommenttia. Tunnistan myös hyvin sosiaalisuuteni, anteliaisuuteni ja vakuuttavuuteni. Vaadin muutosta ja saatan turhautua kun asiat eivät etene, tai sitten taistelen vielä kovemmin jotta muutos saadaan läpi. Raportissa avataan tarkemmin tätä dominointi-profiilia ja huomaan kyllä yhtäläisyydet siellä.

Screen Shot 2017-06-07 at 13.50.58

Mitähän tästäkin laatikosta sitten sanoisi? Ehkä että en ainakaan heti tunnista halua ympäristöön jossa on valtaa ja auktoriteettiä, mutta tarvitsen kyllä vieläkin vapautta ja uusia vaihtelevia tehtäviä.

Hienoin nosto tästä taulukosta on koko ajan vahvemmin läsnäoleva — getting immediate results, eli haluan välittömiä tuloksia. Tuloksia täytyy saada aikaan ja niiden täytyy olla mitattavia, koska muuten emme voi tietää mikä toimii ja mikä ei.

Mikäs tämä results oriented pattern sitten on ja mitä se tarkoittaa? Tämä on siis valmis malli joka on lähimpänä omien vastauksieni kautta luotua profiilia.

Screen Shot 2017-06-07 at 14.02.00

Tämä kuulostaa erittäin tutulta ja tässä näkyy nyt yksi tämän testin ajatuksista, eli miten parantaa kommunikaatiota minunlaisen ihmisen kanssa. Huomaan itsessäni että otan parhaiten vastaan neuvoja kun ne ovat perusteltuja ja haluan saada tietää mikä tavoite niiden takana on.

Oma mielipiteeni on että näistä analyyseistä voi saada hyvää tietoa, mutta kuten kaikki tutkimukset, ei niitä kannata purematta niellä. Tunnistan itseäni tästä vain osittain ja sekin osa liittyy omaan mielikuvaan itsestäni ja siitä miten olen lukenut ja ymmärtänyt kysytyt kysymykset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s