Oletko rehellinen työnhaussa?

Kävin taannoin kuuntelemassa luentoa työnhausta, jossa painotettiin samoja fraaseja kuin ennenkin, eli CV täytyy pitää 1 – 2 sivuisena ja hakemuksessa pitää näkyä ytimekkäästi tarjottava osaaminen yritykselle. Lisäksi ohjeistetaan myös kertomaan omasta vapaa-ajasta sekä persoonasta. Kuulostaa hyvältä ja varmasti myös tutulta kaikille, mutta miksi tämä asia kannattaa nostaa uudestaan pöydälle? 

Asia mikä mielestäni ei ole tullut tarpeeksi esiin artikkeleissa ja ohjeissa on uskallus ja rohkeus olla oma itsensä. Liian usein myötäillään ja mukaudutaan työpaikan vaatimuksiin omalla kustannuksella. Minä ja varmasti moni muukin on samaa mieltä että työntekijän pitää sopia yritykselle, mutta samoin myös yrityksen työntekijälle. Usein kun työpaikka alkaa näyttää mahdolliselta, tingitään omista arvoista ja pahimmassa tapauksessa joudutaan töihin yritykseen jonka arvomaailma ei sovi itselle. Tässä tilanteessa häviävät kaikki.

Kannattaa olla siis rehellisesti ja avoimesti oma itsensä. Jos oma persoona ja profiili ei sovi työpaikkaan, on se silloin väärä paikka olla. Omat arvot ja oma persoona kannattaa tuoda esille, koska muuten töistä ei nauti ja mielestäni töistä tulee nauttia, koska se on kuitenkin niin iso osa meidän kaikkien elämää.

Olen ihmetellyt miksi tätä asiaa ei nosteta enemmän esille, sillä itselleni on tärkeää viihtyä työssä ja toivon aina että seuraava työni on se josta jään eläkkeelle. Harmillisesti en vielä ole kohdannut organisaatiota jossa olisi mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan pitkäjänteisesti ja jossa tätä arvostettaisiin. Toki yksittäisiä kursseja saatetaan tarjota, mutta omalla kohdallani haluan että myös toimenkuvassa tapahtuu muutoksia, jotta kurssien ja koulutuksen oppia päästään hyödyntämään ⏤ rekkakuski ei paljon hyödy ajojärjestelijän koulutuksesta, jos jatkaa työtä rekkakuskina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s