Pop-up ravintola risteilyllä?

Olin viikonloppuna risteilemässä Helsingistä Tallinnaan ja huomasin taas lounasaikaan että ruokailu on laivalla tehty liian hankalaksi. Tuntuu että kovasti huudellaan ravintoloiden hyvyyttä laivoilla, mutta totuus on aivan toinen. Jos sanotaan että ravintola on Italialainen, ei se riitä. Jos siellä tarjoillaan Italiasta tuotua vettä, ei sekään vielä riitä. Onko nyt vain niin että laivayhtiöillä ei sisäisesti osata tuottaa ravintolapalveluita, vai riittääkö asiakaskuntaa ilman kunnollista palveluakin?

Miten onnistuisi Pop-up ravintoloiden tuotteistus risteilyaluksille ja kuka siitä hyötyisi?

Koska sisäisesti tehtäessä intressit ovat aina erilaiset, minä ottaisin ravintoloitsijat ulkopuolelta. Haluan hyvää ruokaa ja jotta hyötyjiä ovat kaikki osapuolet, ei ravintoloitsija voi olla liian iso, mutta ei myöskään aivan tuntematon. Lähtisin siis neuvottelemaan pienempien ja erilaisten toimijoiden kanssa, esimerkiksi Street Gastro, Döner Harju, Skiffer ja mitä muita näitä onkaan.

Tästä seuraisi että ravintola saa lisänäkyvyyttä ja tuloja itselleen, asiakkaat vaihtuvaa ja hyvää ruokaa, sekä laivayhtiö parempaa palvelua asiakkailleen ja tuoreempaa imagoa.

Ravintoloiden vaihtoväli voi olla kuukauden, tai kaksi viikkoa, riippuen kuinka iso työ vaihdosta muodostuisi. Laivoillahan on usein Italian viikkoja, mutta kun se tehdään saman ravintolan ja saman henkilökunnan toimesta, on muutos aika nimellinen. Olisiko tämä iso asia toteuttaa? Voisiko tätä testata kevyesti, vaikkapa vain ottamalla yhteyttä ravintoloitsijoihin ja selvittää kiinnostusta? Koska laivat seilaavat kahden maan väliä, löytyisi tähän konseptiin varmasti kiinnostusta myös Tallinnan ravintoloista. Telliskivellä kävelykierros ja sieltä ravintoloita mukaan, F-Hoone, Kivi Paper Käärid, Kolm Sibulat, mitä muita?

Laivayhtiöt mukaan ruokatrendeihin ja pienpanimoihin. vai onko samalla konseptilla meneminen tarpeeksi tuotteliasta ja uutta asiakaskuntaa turha hakea?

Kuka ottaa tästä ensimmäisenä koppia? Haluan risteillessä syödä hyvin ja nauttia hyvästä oluesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s